Om steinaldermannen

Jeg er en ingeniør i 30-åra som bor i Oslo med kone og bikkje.

De siste årene har jeg blitt mer og mer opptatt av kosthold. Det er flere årsaker til det, blant annet at jeg aldri har klart å holde den vekten og formen jeg ønsket spesielt lenge. Jeg er ingen tjukkas, og har nok aldri vært det, men har vært tyngre enn jeg liker. Jeg har tidvis trent ganske mye, uten at det har fått meg dit jeg ønsker å være.

Dessuten har jeg vært plaget med diverse magesmerter. Alt tyder på at det ikke er noe farlig, men at kroppen ikke liker det normale, “sunne” kostholdet med mye grovt brød og lite fett.

Jeg har prøvd noen runder med lavkarbodiett med ganske godt resultat, men har ikke orket dette så lenge av gangen. Og når jeg har gått tilbake til “vanlig sunt kosthold”, har vekten gått opp og formen blitt dårligere.

Mye av det jeg har lest om kosthold har overrasket meg, og jeg har kommet til at jeg må dele det med andre. Andre som ikke klarer å holde matchvekten sin, andre som har plager i mageregionen, og folk som generelt sett ønsker å gjøre det beste ut av den kroppen man har fått.

Steinaldermannen.no handler om naturlig mat. Kanskje ikke helt slik de spiste i steinalderen, men i alle fall noe inspirert av steinalderen. Da mener jeg variert, hjemmelaget mat basert på kjøtt og innmat, fisk og sjømat, mye grønnsaker, litt frukt, bær, nøtter og sopp. Sjekk ut oppskriftene. Jeg skriver også litt om hvordan jeg opplever skiftet av kosthold. Er det vanskelig? Blir jeg i bedre form, slik ekspertene hevder? Når jeg mine mål? Eller er det bare juks?

3 responses to “Om steinaldermannen

  1. Hei! Oppdaget nettopp bloggen din, denne skal jeg følge med på! Godt det er flere av oss som sprer det glade steinalderbudskapet 🙂

  2. Cross(Fit)country Andreas

    Veldig bra saker!
    Er selv tilhenger av paleo(med litt modifikasjoner) og jeg mener dette er av de mest fornuftige livsstilene man kan følge!
    Det er godt å se at noen gjør en god jobb for å dele kunnskap med andre som kanskje sliter i et veldig forvirrende “trene-slanke-trend” samfunn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s